Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România. În această dimineață, au intrat în țară primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II.
Până în prezent, în Uniunea Europeană au fost autorizate patru vaccinuri împotriva COVID-19: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) și Janssen (Johnson&Johnson).
Vaccinul de la Johnson&Johnson va fi distribuit în penitenciare în principal, unde va începe vaccinarea. De asemenea, vaccinul de la Johnson&Johnson va fi folosit și în 20 de caravane mobile care vor deservi localitățile rurale fără acces la medicul de familie.
Secretarul de stat, Andrei Baciu a subliniat că acest vaccin are avantajul că se administrează într-o singură doză şi că nu necesită condiţii speciale de depozitare.
Compania Johnson & Johnson a început luni să livreze vaccinul împotriva COVID-19 către țările UE, au declarat oficialii Uniunii Europene și compania, după ce au existat probleme privind producția.
Compania americană s-a angajat să livreze 55 milioane de doze către UE până la sfârșitul lunii iunie și alte 120 de milioane în al treilea trimestru, a declarat luna aceasta comisarul european pentru industrie, Thierry Breton.
Decizia a fost luată de către reprezentanții companiei după ce în spațiul public au apărut informații referitoare la apariția unor tromboze în urma administrării acestui vaccin.
Agențiile de sănătate din SUA au declarat marți că iau în serios îngrijorarea cu privire la cheagurile de sânge apărute după vaccinul COVID-29 Johnson & Johnson, după ce în SUA au apărut mai multe astfel de cazuri.
Agențiile federale de sănătate au cerut, marți, ca vaccinul Johnson&Johnson să nu mai fie utilizat deocamdată, după ce șase pacienți din Statele Unite au dezvoltat o tulburare rară care implică cheaguri de sânge la aproximativ două săptămâni de la vaccinare, scrie The New York Times.
Întrebat în ce măsură România va începe vaccinarea cu Johnson&Johnson în aceste condiții, Valeriu Gheorghiță a răspuns că așteaptă precizările de la Agenția Europeană a Medicamentului.
Până acum, în Europa au fost raportate „patru cazuri grave de cheaguri de sânge neobișnuite” după ce oamenii au primit vaccinul Johnson & Johnson. Autoritățile europene spun că încă investighează aceste cazuri și că „în prezent nu este clar” dacă există o asociere cauzală între vaccin și cheaguri, mai scrie CNN.